bilde av frogn bibliotek

Bevar Frogn bibilotek

Frogn bibliotek er et av de få tilbud i lokalsamfunnet som favner alle som bor i kommunen, uavhengig av alder, kjønn, nasjonalitet og sosial status. Og det er gratis. Det er et av svært få lavterskeltilbud, som har en betydning for leselyst, er en møteplass og et sted å finne ro i hverdagen.

Frogn Arbeiderparti er generelt imot å selge eiendommer som har en kulturhistorisk verdi og hvor det ytes en slik viktig tjeneste i lokalsamfunnet. Den er også lovpålagt. Høyresidens (Høyre/FrP/PP) vedtak om salg av eiendommer er ikke konsekvensutredet og mangler fullstendig kulturhistorisk perspektiv og betydning for lokalsamfunnet. Ja, et bibliotek skal vi ha, men det er ikke uten betydning hvor det ligger. Så kan vi være uenige om hvilken lokalisering som er best, men at Frogn bibliotek betyr mye for sentrum er det ingen tvil om. Og det er historieløst å selge et slikt bygg som er i kommunens eie. 

Frogn Arbeiderparti er imot salg av biblioteket, rådhuset og Sjøstjernen. Når det gjelder biblioteket vet vi at det er utfordringer knyttet til vedlikehold av eiendommen. Dette må vi finne løsninger på. Vi er mot å selge eiendommen, og vi vil ikke flytte biblioteket ut av sentrum. Vi ønsker heller ikke redusert bemanning og dermed åpningstider.

Det er jo flaks for høyresiden at en budsjettperiode bare er fire år. For en del av konsekvensene av de grepene de tar her, de vil først være veldig synlige i 2028, altså året etter denne budsjettperioden. Og praktisk nok også etter neste valg. For i 2028 kan man antakelig ikke skyve på alle investeringene lenger, og man har ikke flere eiendommer å selge. I mellomtiden har man bare betalt minimumsavdrag på gjelden og ikke egentlig redusert den. Å redusere gjeldsgraden er ikke det samme som å redusere gjelden. 

Det er fascinerende at dette gjøres av en gruppering som gang på gang gjentar at vi innførte eiendomsskatt for å slippe å ta ansvar. Høyresiden tar ikke ansvar. De manipulerer riktignok litt mindre med tallene enn de gjorde i opposisjon, men de tar ikke konsekvensene.Sitat kreditert Knut Nærum: Jeg betaler gjerne mindre skatt, men da skal jeg vite hva den ikke går til. Det var ingen av oss som ønsket å innføre eiendomsskatt, og det er vel knapt noen som ønsker å betale eiendomsskatt hvis de ikke må. Jeg er likevel usikker på om høyresidens velgere visste hva de ikke fikk når de stemte ved valget. Nå vet innbyggerne at de ikke fikk Biblioteket.

Vi er svært bekymret  for høyresidens hastverk når det gjelder rådhuset og at det kan medføre at ansatte får dårligere arbeidsvilkår og at kvaliteten synker. Det å samle fagmiljøene på ett sted var et viktig argument da rådhuset ble bygget, og det er på ingen måte mindre viktig i dag. Igjen, dette er ikke vurdert og kommunisert. Salg av Sjøstjernen vil bety å privatisere gjestehavna. Vi vet ikke hva som skjer med fasilitetene som gjestehavna benytter, og vi vet ikke konsekvensene.Frogn Arbeiderparti er svært bekymret for den utvikling som høyresiden nå legger opp til.